Den årliga skidresan

Traditionerna. Man behöver dem. För att orientera sig, som ledljus och riktning.

Vår årliga kvinnor-och-barn-skidhelg har blivit en just sån fin tradition som precis alla i familjen ser fram emot.

Den här gången höll allt på att gå åt helvete pga av en isfläck. Kvällen innan dagen d på väg hem från kvällsfodring i stallet föll jag alltså som en tecknad figur på ett bananskal. Fast på is då. Tog emot mig med utsträckt hand och kände omedelbart att det här, det är INTE bra.

Och natten kom o handleden värkte och dunkade och jag sov inte en blund och på morgonen kunde jag inte lyfta min baby och jag var tvungen att ringa Ann o ställa in alltihop o bege mig till närakuten. 6 timmar senare såg jag ut så här:

Handledsben av. Gipsskena i tre veckor och instruktioner om att ta det lugnt. Fick nåt dundersmärtlindrande piller, åkte hem till barn o svärmor som kom o passade barn o hundar o kände mig så jävla nedslagen. Skidresan som vi alla längtat efter…ANTIKLIMAX:-((((

Men så somnade jag med babyn klockan 20.00 och sov 10 timmar smärtfri sömn och vaknade 06.00 o kom på att biljetterna var ombokningsbara och att tre av mina barn faktiskt ät så stora att de kan bära sina väskor själva samt åka skidor utan guidning av morsa. Och armen blir ju inte bättre av att ligga hemma o deppa…Så jag väckte smågrisarna, drog på mig ergobabyn, konkade väskor och vagn med den friska handen och fick i väg oss till Järvsö ändå.

Järvsö. Bergshotellet. Så enkelt, så nära och så lagom. 3 timmars skön tågresa till mysig Hälsingeby, fräscht nybyggt hotell med fina prisvärda familjerum. Ski in/out och skidshop i huset. Lagom stort skidsystem med både barnsligt enkla men också utmanande backar.

Och så lite god mat på det. En meny som räckte gott o väl för tre dagar utan att vi tröttnade.

Järvsö i mitt hjärta alltså!!!!

Sista dagen kom Ann på att hon varit på ett helt fantastiskt ställe förra vintern som heter Orbaden. Hon stannade där över natten på väg upp till Åre och har längtat tillbaka sedan dess. Som en liten surprise ringde hon och bokade in oss där och hela gänget fick ett sista dygn på det som torde vara ett av Sveriges bästa spahotell. Så otippat fint som det blir när superentrepenörskvinnor få gå loss med sina drömmar. Helt makalösa sviter inredda av Hälsingeprofiler som Peter Stormare, Victoria Silvstedt och Carolina Klüft.Världens vackraste utomhuspool, mat i världsklass och frukost för gudar.

Tack Ann och alla barn för att ni är mina ankare i livets karusell. Må denna årliga skidtradition få leva vidare for ever and ever!!!

Write a comment