-3 och undergångskänsla

Det är något med de första kalla nätterna. Instinkten skriker i en att det här inte går längre. Kylan tar livet av dig kvinna. Fly mot värme. NU. Men så övertalar man djuret i sig att det inte är någon fara på taket och så beställer man den fetaste stalloverallen, en mössa med inbyggd pannlampa i och underställ och baklava och de varmaste vantarna som finns på marknaden. Och så anpassar man sig. Och gillar till och med läget.

Och det lilla barnet fick se snö för första gången i sitt lilla liv och han protesterar inte det minsta mot overallen ännu och hans ögon tindrar och han sitter tyst och stilla i selen och begrundar de sista löven som sitter i de nästan nakna träden. Det är en sådan ynnest att dela dagarna med en sju månaders. En sån lycka.

I går tog vi oss in till stan och gick på Fotografiskas invigning av ”Smile – and the rest will follow”, en utställning signerad fotografen Jörgen Hildebrandt och hjälporganisationen Operation Smile, som utför kostnadsfria operationer på barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Prins Karl Philip invigde och Malou von Sivers höll ett fint samtal med fotografen, Prinsen och en av kirurgerna som jobbar på fältet. Så himla fin utställning. Gå och se med era barn!

Write a comment