Rapport från ett regn

Vi är i Cannes. Firar höstlov och ser regn vräka ner i bukten och vågor slå upp på Croisetten. Alltså episkt regn. Så mycket regn att en fem meters springtur mellan ytterdörr och bil innebär en häftig dusch. Att bli dyngsur.

Men vi njuter på ändå. Av att göra ingenting. Bara äta franska bakverk, mumsa tryffel, sova när bejbyn sover, läsa lite, scroll le internet, bli uttråkad, dra ner på stan o glo på folk under paraplyer, äta mer bakelser, titta på sjuka vågor, vackra väskor, vackra kläder, drömma om att bli en fransk chic Madame med oklanderlig stil, målade naglar och chaneldräkt, bli tokig på franska servitörer som tror att de äger världen, tänka på Picasso, tiden, tiden som flytt, tiden innan ryssen och cashen dominerade le Croisette, tiden då konsten och den goda smaken var allt. Eat, sleep, dream, repeat. Och så några varv i karusellen förstås!

Write a comment