Häst häst häst

Har sån otrolig nytändning på hästarna. Vill bara rida, rida, träna och hänga med älsklingarna.

Förra året tänkte jag ärligt både en och två gånger att det här med hästarna kanske ändå inte var värt det. Ninna fick sitt andra fånganfall förra sommaren. Hela förra året var alltså en ända lång väntan på få henne hel och frisk. Olga började drömma om ett utbytesår i Nairobi i Kenya och jag tänkte att utan Olga i stallet så faller liksom hälften av det roliga bort. Och så toppades allt det här av att jag blev gravid och med det kom sjuk foglossning, hypotyreos som gjorde mig orkeslös och svag i kroppen och oförmögen att ens tänka häst och på det blev jag erbjuden en massa roliga arbetstillfällen som  jag inte kunde tacka nej till. Ändå köpte jag en liten ettåring mitt i den här dippen. För att jag i mitt förstånd vet att hästarna gör mig frisk. De ger mig energi. De får mig att vilja kliva upp på morgonen hur jävligt livet ens känns i övrigt. They are my totemanimals. Så på ren överlevnadsinstinkt mitt i min värsta hästdipp någonsin så klickade fingrarna in mig på hästen och jag hittade lilla Shiloh som jag bara inte kunde motstå och så köpte jag henne på impuls.

Och så föddes Fox, min foglossning försvann i ett nafs, jag blev hög på livet av lycka och Ninna blev – peppar peppar – helt återställd. Och jag längtade efter att få sitta på hästryggen igen. Ridning är det roligaste jag vet – i min ryggrad vet jag ju det. Bortsett från riktigt fina mänskliga möten förstås. Men just känslan av att få andas och röra sig tillsammans med hästar gör mig hög på oklart vilket hormon, men troligtvis oxytocin i en perfekt blandning med adrenalin.  Och nu vill jag bara träna träna träna. Har blivit så himla inspirerad av att spela in den här fina serien under hösten. Fått så mycket insikter och nya tankar om hästars otroliga kommunikativa förmåga. Sett människor som verkligen har helt unika förmågor att få sina hästar med på noterna. Som att jag har öppnat en helt ny dörr till något som alltid har funnits men som jag inte har hittat. Och jag vill fortsätta skapa hästparadiset på vår gård. Utöka lösdriften. Bygga ytterligare en till ligghall, skapa ett system som gör att vi kan alternera hagar på ett smidigare sätt och göra det så bekvämt och skönt som möjligt för oss människor.

MVH High on horses<3

Write a comment