Ångestvecka

Efter valet-ångest.

Över 17% av Sveriges befolkning valde alltså att rösta på ett parti som på sidan 8 i sitt principprogram skriver såhär:

”Vår strävan är att utforma politiken efter hur vi tror att människan är och inte hur vi önskar att hon vore. Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.”

Ett stycke där SD själva förklarar sin rasism. Människor som föds på olika delar av vårt jordklot ÄR enligt SD olika bara på grund av sin hudfärg.

Detta ÄR rasism. Hur mycket SD nu försöker omdefiniera det begreppet.

Och, ja, det är ju helt jävla sjukt att 17% av svenskarna röstar på ett parti som har massa idéer som har noll förankring i vetenskap, i nutida forskning, i allt det vi moderna människor faktiskt vet om just människor. Deras ideologi utgår i stället från ”värderingar”, dvs allmänt hittepå. Humbug. Vansinnestankar som är livsfarliga för mänskligheten (ja, det vet vi, titta några årtionden bakåt i tiden bara).

Så det här är vad min vecka har präglats av. Inte så mysigt och förhoppningsfullt i mitt huvud nu alltså.

Write a comment