Inspo

Jag vet inte om jag är en kvarleva från 2000-talet eller så, meeeeen jag älskar fortfarande bloggar. Att läsa dem och – faktiskt – att skriva dem (även om det är lite torka här mellan varven, ja jag vet, men låt en kvinna njuta av sin bejby:-).

Viktig grej med bloggläs dock är att få nytändning emellanåt. Hitta nya guldkorn. Nya röster. Nya perspektiv. Därför ger jag er mina bloggfavvisar den senaste tiden:

Siri Barje – en wanna be veggie´s favorit för tillfället!

Ja men kolla in detta smarriga:

All mat hon lagar vill jag bara kasta mig över. Ni vet när man smakmässigt är helt och hållet kompatibel. Dessutom bilder på hennes fina unge, och hennes snygga stil. Missförstå mig rätt, men hela hon är mumsig. Blir galet inspirerad av hennes blogg och instagram där hon heter @olivehummer

Favoritblogg nummer två är Krickelins. Krickelins värld är så vacker. Så äkta, mild och vild. Vill ha hennes öga för samtligt estetiskt i mitt liv. Punkt. Kolla här så förstår ni

Elin Renck. För att hon också är inne på sin fjärde unge. För att hon är rolig. Har fin stil. Är smart. Får mig att se nytt. Och kort och gott är så himla bjuckig beträffande det man brukar kalla det lilla livet. Barnen. Hemmet. Pusslet. Orienteringen kring småglinen. Igenkänning. Big time.

Jonna Jinton. Men hallå. Hon gjorde det jag alltid drömt om. Lämnade det hektiska livet i Göteborg, flyttade till en stuga in the middle of nowhere – Grundtjärn – en by med typ 10 invånare. Nu lever hon på sina magiska foton, bloggande, filmande, konst. Norrsken, tjärnar, storslagen orörd natur, lingonplock, skidturer, djur. Ett enkelt, fritt liv. Ett liv utan konsumtionshets. Som en liten meditation att läsa hennes blogg.

Vill också leva ett liv som älva i Norrland:

Sen älskar jag ju mina gamla godingar förstås. De jag aldrig tröttnar på:

Lady Dahmer. För att hon är smart. Normbrytande. Modig. Orkar basera sina åsikter på kunskap. Läsa på. Hela hennes värld är lite som en genusskola. Alldeles gratis. Samtliga borde gå den! Skrattar också mycket när jag läser henne.

Sandra Beijer 

Älskar hennes ord bara. Ett liv så diametralt olikt mitt. Det jag lever nu alltså. Kanske är det därför jag läser henne slaviskt. För att jag känner igen den unga Sanna i Sandra. Hon är som jag var pre 100 barn, hästar, gård och allt. Kanske gillar jag att drömma mig tillbaka ibland:

Malin Wollin. För att jag älskar att skratta. Har jättemånga barn. Och gillar hennes braiga hjärna. Alltid gjort. Kommer alltid att göra. Och tyvärr får ni ingen bild från hennes bild för det funkar inte att sno en därifrån av någon outgrundlig anledning.

Bloggar jag saknar: Nanna Johanssons, Linna Johanssons, Linda Skugges, Emelie Thoréns, Alex Schulmans.

Vilka bloggar älskar ni? Tipsa please!!!

Write a comment