På äventyr

90 dagar 90 bloggar. För att ta reda på vad det kan bli av det här bloggandet. Vad det kan ge mig och er.

Jag har funderat jättemycket på bloggens vara eller ickevara. Varför gör jag det här? Hatälskar att blogga och har alltid gjort. Älskar det när jag har flow och när jag har ord som måste få komma ut. Älskar när jag vågar vara helt rak och ärlig och när jag lyckas skriva något som berör, hetsar upp, tröstar eller bara roar. Älskar bloggens fria form. Att den kan vara precis vad som helst egentligen. En loggbok. En dikt. Bara foto. Skrik i natten. Texter som rör runt, som beskriver världen på nya sätt. Humor. Fiktion. Verklighet.

Hatar bloggandet när jag blir feg och lat. Hatar att bloggandet blir mer och mer homogent. Att den fria formen inte tas till vara på, att det bloggande folket verkar stöpta i samma form. Att bloggarna mer och mer har blivit arenor för att skaffa sponsorer och att arenorna då alltid som vanligt och som i alla tider ska innehålla retuscherade bilder på vackra unga, leende och lagom inbjudande kvinnor. Boring. Tröttsamt. Att vi inte kommit längre.

Så nu ska jag blogga varje dag i 90 dagar. Som ett test liksom.

Vi är i Cannes. Jag har mjölkstockning. Värmen har fuckat upp min mjölkproduktion. Fox är ett mönsterbarn med intakta instinkter och ammar på som en tok i parti och minut för att få i sig tillräckligt med vätska i värmen vilket har lett till att min kropp producerar sjukt mycket mjölk. Mina bröst är numer två meloner. Och på natten när mönsterbarnet sover 7 timmar i sträck håller melonerna på att sprängas. Och mjölkstockningen kommer som ett brev på posten. Med feber. Fuck vad ont det gör. Och vad sjuk man blir.

I övrigt är det underbart här. Vi äter. Solar. Äter igen. Badar (barnen och inte jag). Jag bråkar på min man för att han ger sig ut på galna löp-pass uppför branta jävla backar i 35-gradig värme. Vem gör ens sånt för skojs skull??? Som att tigga o be om en infarkt, värmeslag, vätskebrist. Men han skiter i mina förmaningar. Tycker att jag är negativ och tråkig.

Vi försöker inreda lägenheten. Bara att köpa kuddar och täcken var ett heldagsprojekt. Min franska är sååå dålig efter att ha legat i malpåse sedan gymnasiet. Vad jag hatar att känna mig som på ett tvåårigt barns språkliga nivå.

I dag lämnar jag inte hemmet. Masserar det onda bröstet, dricker te och kollar VM. Episk match igår mellan Spanien o Portugal. Herregud vad vi älskar Ronaldo!!!

Write a comment