Maten jag älskar

Mat. Livets guld va.

Idén om att mat inte bara är gott utan också kan vara medicin fick jag med mig via modersmjölken från mamma. Hon var en mästare på näring och vad våra kroppar behöver. Sedan hypotyreosens inträde i mitt liv så tänker jag extra mycket på vad mamma sa och att hon var så jävla före med allt. Och så önskar jag att hon hade funnits här och matat mig med kokosolja och gurkmeja och acai och zinktabletter som hon brukade. Nu får jag mata mig själv. Och det gör jag med hjälp av en rad riktigt bra bloggare på temat.

Här är några tips:

www.matsommedicin.se

I den här bloggen skriver Therese, 39 år om hur hon botade sin reumatiska sjukdom med mat. Hon har en filkand i biomedicin och en fil. mag i diagnostisk mytologi och vet vad hon snackar om. Bra recept och supeintressant läsning.

www.ladenberg.se

Ellinor är utbildad inom Näringsmedicin och Neuroledarskap med inriktning på funktions-medicin och hjärnan. Hon har också stenkoll och skriver skitmycket intressant.

www.foodpharmacy.se

En klassiker i sammanhanget. Lina och Mia startade bloggen för att liksom reda i vad som var nyttigt och varför. De har tagit hjälp av gurun professor Stig Bengmark som kan allt om antiinflammatorisk kost. Recept och supersnygg inspo.

Så här startar jag mina morgnar. När jag är duktig vill säga. Och får hjälp av favvofiket Pom o Flora. Fruktsallad med kokosgrädde. Glutenfritt bröd med olivolja, avokado, ägg och gröna blad och så en grön smoothie med ingefära, spenat, citron, gurka och mango på det. Och lite kaffe. Det unnar jag mig. Allt gott på samma gång:-)

Write a comment