Galornas gala

Ellegalan är på nåt sätt festernas fest, galornas gala. Jag tror ju att jag egentligen inte är någon riktig partyprinsessa. Föredrar som ni ju vet en dag i skogen på hästryggen, hemmamys i mjukisar och hemmamiddagar med kompisar. Men när jag väl drar på mig partyblåsan, fixar i ordning mig till oigenkännlighet och kommer i väg så är det ju bara så himla himla härligt.

I går kände jag mig som Bianca Jagger, Grace Jones, Jane Birkin och Birgit Bardot på samma gång. Och det var mycket makeup-tjejen Cornelias och min smyckesdesignkompis Helena Skollings förtjänst. Gala i all ära, men preppandet inför galan är precis lika myz. Hade bestämt mig för att ha en klänning som jag köpte på Ann-Sofie Back för tre år sedan. Gillar inte att de flesta gravidanpassade kläder antingen är säckliknande eller känns mormoninspererade. Ville hellre visa magen i nåt tight och så kom jag på att jag hade den snygga BACK-klänningen som jag bara använt en gång i garderoben. På fötterna ville jag ha nåt coolt men bekvämt så det fick bli mina sidenkilklackar från Sonia Rykiel. Vi möttes upp hos Helena på söder, åt bakelser, drack bubbel och så hjälpte de mig att bli mitt snyggaste jag.

Alltså, aldrig känner jag mig så vacker som när Helena smyckar mig. Hennes showroom är som en godisaffär fylld med fairtradediamanter, ekoguld, råa ädelstenar och de vackraste av vackra hantverk. Gifter jag mig nångång så blir det utan tvekan hon som får göra min vigselring!

Sen blev det bråttom och jag fick kasta mig in i en taxi och möta upp Ann som var så megasnygg i en klassisk Greta-klänning och så här blev resultatet på rösa mattan:

https://unitedbloggers.no/uploads/sites/352/2018/01/img_0384.mov

Vilken kväll det blev! Kände mig hög på livet, blev så inspirerad av alla overkligt snygga människor, fick träffa och bubbla med favoritpersoner som Moa, Carolina, Lisen, Vanessa (tack för instamoments-lektion samt snyggfiltertips:-), Kakan, Brita, Kristoffer, Cecilia samt långhänga med BFF Ann, se Icona Pop IRL OCH sist men inte minst parkera mig vid ett mingelbord och vräka i mig från en helt overklig fruktbuffé och doppa allt i chokladfontän. Som om Michael Bindefeldt hade läst denna gravida kvinnas cravingsdrömmar!!!!

Sen när folk började bli fulla så tog jag min tuggummirosa fuskpäls från Hope, bytte klacken mot Uggs och promenerade genom gamla stan i den krispiga vinternatten, hämtade min bil uppe på söder och körde ut till Sorunda för att kunna vakna med barn och hästar och snö.

Write a comment