Hemma från palmer och franska bakverk

Vi såg medelhav, palmer, snötäcka bergstoppar men ingen sol. Vi fönstershoppade Miu Miu, Fendi och Chanel men höll plånboken stängd pga bebis i magen och alla kläder känns som gjorda för småväxta. Åt oss till matkoma frukost, lunch o middag men det gick snabbt över så att vi kunde fylla på igen. Drack café crème och åt petit chouer och gick på matmarknad och drömde drömmar om att kunna bo så här någon gång. Skrattade och pratade och skrattade och pratade. Och så åkte vi hem igen.

Hemma väntade vardagshelg. 20 dag knut och granen åkte ut. Lika fint som att få den på plats och sätta 150 kulörta kulor i den, lika härligt är det ju att kasta ut den! Åkte en vända in till stan och träffade min brorsa, svägerska och brorsdotter på kulturhuset. Insåg där att jag blivit en tvättäkta lantis när vi var tvungna att köa 50 min med nummerlapp för att komma in på Rum för barn – som ju alltså inte är något annat än ett bibliotek för småbarn. Det är ju helt sjukt att folk gör detta helg efter helg kände jag. Förutom sällskapet ville jag bara byta ut hela miljön mot en skog i Sorunda. Vill byta ut i stort sett varenda miljö mot skog i Sorunda nu för tiden. Lantis sa jag ju.

Söndagen vigdes helt åt hästarna as usual. Söndagar är min och Olgas hästdag. Inget får störa denna heliga hästdag. Vi red till vår nya granne Sanna som är domare i hoppning och som Olga har tagit lektioner för nu några gånger. Så himla smidigt och bra. Sen red vi hem och trots att jag försökte mocka mig varm så bet kylan in i märgen och det enda som hjälpte var en bastu och långbakat marockanskt högrev och Farmen. Besatt av Farmen den här säsongen. Helt jävla galna människor den här säsongen. Det ÄR omöjligt att slita sig. Tycker faktiskt samtliga i familjen. Kirsi med kluven tunga. Alltså, skulle bli så rädd om jag mötte henne på en mörk väg nånstans ute i nowhere…

Så redo för måndag nu!

Write a comment