Nu är hon hemma igen

Nu har min lillunge Olga äntligen äntrat svensk mark igen efter sina tre äventyrsveckor i Frankrike med EF. Trodde aldrig att jag skulle klara tre veckor utan henne, men jag fick ta och bita i hop och resan blev bland det bästa Olga har upplevt säger hon.

Himla bra grej det här med språkresor. För det första känns det så tryggt. Alltså, EF har dunderkoll på ungarna. Från incheckning på Arlanda hela vägen under de här tre veckorna som språkresan varade hem till ankomsthallen på Arlanda var de med och guidade och stöttade och fanns till för att lösa allt och svara på varenda liten fråga som kunde tänkas uppstå. För det andra är ju själva idéen med att ungen inkvarteras i en franskspråkig familj så sjukt smart. Tre veckor med ett annat språk GER automatisk träning utan egentlig ansträngning. Dessutom är det ju fantastiskt att få tränas i social kompetens och se hur andra familjer har det med regler och mat och umgänge. Olga älskade verkligen sin värdmamma och är välkommen att hälsa på precis när hon vill. För det tredje så är det ju helt klart sjukt mer effektivt att lära sig franska från franskspråkiga pedagoger tre timmar per dag och sen kunna gå raka spåret ut och fortsätta praktisera sina kunskaper in real life. För det fjärde så tränas man ju inte bara i ett språk, utan också och empati, medkänsla, förståelse, initiativförmåga, mod och tolerans på en sån här resa! Fantastiskt. Ångrar inte för en sekund att jag skickade iväg min älskling som nu är mer frankofil än typ Richard Wolff.

Så fort våra pojkar är gamla nog kommer de också få åka.

Vill ni också planera in en språkresa eller ett utbytesår till era ungar. Gå in på EF här och botanisera bland alla deras grymma destinationer och upplägg.

Nu väntar gymnasiet, skola för kidsen och nytt spralligt jobb för mig. Så pepp på hösten!!!!

Write a comment