Hitta rätt i foderdjungeln

Jag är verkligen restriktiv med samarbeten och vill alltid testa innan jag rekommenderar er något. Gillar jag inte produkten eller tjänsten så blir det inget.

Det har varit lite av en kamp att hitta rätt foder till vår Rhodesian Ridgeback-pojke Moyo så när Purina bad mig testa deras foder PRO PLAN Large Adult – OPTIDIGEST, så gav jag det en chans. De flesta foder vi provat är helt enkelt inte tillräckliga för honom. Han håller inte vikten om vi inte dubbeldoserar. Ett annat problem är att han lätt får utslag av vissa foder. Särskilt dem med mycket protein i, vilket krånglar till det eftersom Whoopie vår Jack Russell mår allra bäst av just foder med mycket protein och utan spannmål.

Efter en månad på Purinas foder är jag glatt överraskad. För Moyo är det nog en liten revolution av välmående. Han blir nöjd, snygg och ingenting kliar eller skaver. Magen är i toppform och framförallt blir älsklingen MÄTT. Han är en stor vovve. En hungrig vovve. Alltså vrålhungrig a la kasta i sig käk som en utsvulten vildhund.

Det som är bra med Purinas foder är att det finns så många olika sorter för olika behov. Det har liksom slagit mig förrän nu att stora raser behöver en annan sammansättning av näringsämnen i sitt foder! Gå gärna in på deras hemsida här för att läsa mer om hur de utvecklar sitt foder! Det här fodret fortsätter vi med!

Write a comment