Håller på att svettas bort

Och så kom den, sommaren, så som vi helst vill ha den. Så varm att intet annat kan göras än ligga och flämta och då och då rulla ner i vattnet. Yey vad härligt.

I går var vi inne på Tele 2 Arena och supportade Hammarby. Iggys pojklag hade den stora äran att eskortera spelarna ut på plan, och min älskling var så sjukt taggad och stolt över uppgiften. Tyvärr förlorade Bajen mot AIK och det hade väl känts ok om det inte vore för att vi fick biljetter alldeles för nära den inburade Gnaget-klacken som har gjort till sitt livs uppgift att hata, hata, hata. Alltså ni som aldrig har varit på ett derby mellan AIK och Hammarby skulle få en chock. Så mycket hat. Så mycket äckliga ramsor om att hata. Så mycket vuxna män som går i gång på att förnedra och trycka ner. Fy fan vad patetiska ni är.

Den som är med i AIK’s klack måste ha nåt allvarligt fel huvudet.

Ett urval av AIK´s ramsor:

vad ääär det som klättrar i buren? vad är det som låter som djur? vad är det som stinker så jävligt? jo det är apan i bur djurgårn djurgårn djurgårn fulast i stan fyfan
djurgårdsjävlar djurgårdsjävlar djurgårdsjävlar
mörda ett djurgårdsbarn tjalallalalala
en sjukdom en smitta en djurgårdsfitta
vi hatar djurgårn och hammarby vi hatar djurgårn och hammarby vi hatar djurgårn och hammarby meeeeeen vi älskar AIK
bajen fotboll finns inte längre bajen hockey har aldrig funnits
superettan här kommer bajen klappklappklapp
igor armas är en hora horahorahorahora
bye byeee bajen byye bye bajen bye bye bajen bye byyeeee
ner och upp upp och ner bajen ser vi aldrig mer
söderstadion ramlar ner söderstadion ramlar ner
nummer 15 är lady gaga och 22an är britney spears
kärringar i mjällby, finns bara kärringar i mjällby bara kärringar i mjäääääälbyyyyyy
heeeela sverige skrattar
nummer 6 nummer 6 elfsborgs nummer 6 vi får se om du flinar när din skalle spräcks
bang bang HORA.
Tjejerrna till landslaget tjalallalalala

Mycket sexism och förnedring bara. Rätt och slätt.

Stor jävla känga också till de två karlar som hade en liten unge med  som de gång på gång uppmanande att peka fuck you mot våra pojkar. Farsan eller vem det nu var bara garvade lite och sa åt honom att fortsätta. Ungen var väl 5-6 år. Så stört. Kolla längst ner i vänstra hörnet:

IMG_9578

Kan inte säga om Bajens fans var bättre eller sämre eftersom jag satt för långt bort för att höra. Hur som helst så är det här ett stort jävla problem för hela fotbolls-Sverige. Jag har ingen som helst lust att ta med mina kids på match när det låter så här.

Hur kan den här skiten tillåtas? Hur kan vårt samhälle subventionera det här svineriet? Extra polisinsatser. På allas vår bekostnad.

Hur kan vi bara ha normaliserat att fotbollsarenor är en plats där vi lär barn att det är fritt fram att hata, svära och förnedra.

Något som kändes kul och fint blev bara en unken och ful tillställning.

IMG_9569

27 kommentarer

 1. Ja man skäms å deras vägnar. Skamligt hur vissa beter sig! Vuxna människor måste ta sitt ansvar – ofta är det mindre barn med på dessa matcher – vilka sjuka signaler det ger!

 2. Det är helt otroligt! Har aldrig förstått egentligen vad de faktiskt säger… Mycket bra skrivet!

 3. Du verkar starkt ogilla – om inte, rent ut sagt, hata – läktarkulturen.
  Hatcirkeln är därmed ett faktum, och vem bestämmer vilket hat som är berättigat sin existens?
  Läktarkulturen är som den är och kommer med största sannolikhet att fortsätta vara som den varit.
  Du väljer att se det negativa med den. Du väljer också bort att vara nyanserad när du enbart ser det som ett samhällsproblem.
  Tvivlar på att någon forskning har gjorts inom området \”direkta och indirekta följder i samhället av läktarkulturen\” men läktarkulturen är densamma världen över. Rivalitet skapar känslor. I vårat förhållandevis trygga samhälle ser jag inga av den ilskna läktarkulturens eftermälen och tror därför inte att det är ett problem för samhället i stort.
  Allt beror väl på vilket perspektiv du tar.
  Sett till klubbarna som vill locka supportrar till matcher är inlägg som ditt ovan ett problem.
  Sett till den vulgära läktarkulturen är den ett problem för den möjligt överkänsliga individen.
  Hat är aldrig bra, men är det inte något kontraproduktivt att hata den som hatar?
  Det är väl, om något, att börja i fel ände?

  Mvh Nyanserat

 4. Haha, ja herregud. Hälften var ju inget som inte skulle kunnas sjungas på \”Allsång på Skansen\”. Ja,där satt du, södermalmsbo och förfärades av ramsor en hammarbyares mamma skulle kalla gråa. Varför satt du inte med bajenfansen då? Med inflyttade dalmasar. Passade det sig inte som \”äkta\” söderböna? Ja, Södermalm, vart gick allt så fel? Ta en lina med gubben vetja. Hans ordförråd har ord du nog inte får höra hemma, men vi andra har inte kommit undan tyvärr. Så hoppa ner från den höga hästen. Alla som inte bara går på derbyn vet att bajen är våldsammast och fulast i käften-

 5. ursäkta nu, sniffar du lika möe som Persbrant???
  hur mycket har du googlat för att hitta dom där ramsorna, hälften av dom sjöngs aldrig under matchen……

 6. Vad hände med att Hammarby supportrarna attackerade sitt EGET avbytarbås? Hat.

 7. Rasistnazistfacisthuligan

  Patetiskt, från rubrik till \”slutkläm\”.

  Mvh
  Hemsk människa

 8. Rasistnazistfacisthuligan

  \”Tjejerna till landslaget\” HAHAHAHA

  Varför göra sig själv till åtlöje på det här viset?

 9. Jag kan inte fatta heller hur man är funtad . Gäller inte noll tolerans. Det är inte okey det som vrålas ut . Hur jag än försöker förstå varför man ylar ut sånt här kör upp fingrar kastar saker som skadar andra . Så kommer man inte ner till den nivå som dessa personer ligger i . Sorgligt har en son på snart 16 som älskar fotboll . Men han får inte gå . Det är för mycket skit.

 10. Något motsägesefullt att negligera en nyanserande kommentar samtidigt som man säger sig vara en individ som kämpar för en nyanserad syn.
  Hänsyftar på ditt tidigare val att inte acceptera och kommentera min tidigare kommentar.

 11. Mmm… jag gillar inte heller hatramsor men i just detta derby var det ovanligt schysst. 80% av tiden sjöngs: \”Vi vill ha Nanne kvar\” och \”Superettan här kommer Bajen\”.. hånfullt men inte hatfullt på något sätt!

  Sanna biter ju sig sjäv svansen med den sista \”hatfulla\” ramsan av sina exempel: \”Tjejerrna till landslaget tjalallalalala\”… Vad fan menar du? Det ska vara \”Tjerna till landslaget\” (En hyllning till AIK- ikonen Daniel \”Tjerna\” Tjernström), En ramsa som inte har sjungits sedan han slutade spela 2013… Patetiskt Sanna!

 12. Läser ditt inlägg och förstår inte riktigt var du har fått allt ifrån? Vissa saker är helt enkelt inte sanna och en felaktig propaganda som de som inte går på fotboll sprider och förstärker.

  Jag är AIKare och känner inte alls igen mig i det du skriver. Jag har stått i klacken på bortaresor och är nu mamma till en liten kille som följer med på familjeläkaren. Han är född in i AIK familjen. En familj fylld av gemenskap, kärlek och passion.

  Förutom att du glömmer att ta upp exempel på kärleksfulla ramsor (förutom Tjerna till landslaget – som jag tror du inte riktigt förstått) så glömmer du även bort allt det positiva fotboll står för. Tillexempel att alla är välkomna, oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller hur man ser ut. Där man enas i kärleken till sitt lag.
  På hur många andra ställen i Sverige är det så?

  Visst. Där är vissa ramsor jag tycker är magstarka och som jag inte kommer lära min son att sjunga, och ibland skriker någon ett fult ord i ren frustration. Men tvivlar du på det positiva i att gå på fotboll med ditt barn så rekommenderar jag ett besök på familjeläkaren på Friends. Där barnen står med egenmålade flaggor och sjunger och hejar tillsammans, där de har kul tillsammans – där alla är välkomna!

 13. Ååååååhhhhh hata Hammarby HORA sjunger samma sång hela matchen lång hata Hammarby! Skulle vilja se dig gå på fotboll utomlands t.ex. Polen, Turkiet, Ryssland osv…

 14. De sjunger inte \”tjejerna till landslaget\”. De sjöng* \”Tjerna till landslaget\” för att hylla deras föredetta kapten vid namn Tjernström som kallades Tjerna.
  Förstår dock din upplevelse, jag kände så för knappt 2 år sen. Nu står jag på norra ibland! 🙂

 15. Tjerna till landslaget icke tjejerna. En låt till vår stjärna Daniel Tjernström. Alla lag hatar lika mycket. Tror inte Brajen står och sjunger om sol eller regn och inte Hyrgården för den delen heller. Det är tyvärr så vår svenska fotboll ser ut idag!

 16. Bang bang bangura och Tjerna till landslaget

 17. BANG BANG BANGURA! <– om svarte spelaren bangura.

  Tjerna till landslaget <- ej tjejerna.

  Gör om, gör rätt.

 18. Klubbarna betalar polisinsatserna. Festivalarrangörer betalar inte en spänn.

  1. knappast skatten betalar polisinsatserna inget annat.

 19. Du skriver i ditt försvarstal att de inte serverar sprit när Barcelona och Espanyol lirar, nej de gör de inte på svenska fotbollsarenor heller. Sluta ljug och överdriv om du vill bli tagen på allvar. Dessutom fattar jag inte hur du kunnat undgå att höra fula ramsor tidigare, för det var väl inte första matchen? Dubbla måttstockar fungerar inte så bra!

 20. Som sagt, vill avlutningsvis tillägga, att om man är \”journalist\”, eller har de ambitionerna är de bra att ha fakta, och skriva ärligt, annars kommer ingen ge en \”Stora Journalistpriset\”. Tror inte du är aktuell för det ändå, men att skriva ett blogginlägg om AIK:s hemska ramsor, samtidigt som Hammarbyfansen går från ord till handling och försöker handgripligen attackera sin egna tränare är en gåta? Och en sån match tar du med din son till? Shame on you!

 21. Oj oj oj, så många arga kränkta vita män…Ha ha ha, de förnekar sig aldrig.
  Håller helt med dig, Sanna! Stå på dig.
  Och du, bry dig inte om neandertalarna som kommenterar här. Kan man inte föra en diskussion eller argumentation utan att t.ex dra in Persbrandt…ja, då är man snett på det från början.

 22. hahaha vilken PAJAS du verkar vara, och fick ett gott skratt när du skrev den sista ramsan \”tjejerna till landslaget\” när det är \” TJERNA till landslaget\” du vet Daniel Tjernström som spelade i AIK för ett par år sedan? du är ett skämt

 23. Kan ju bjuda på lite Hammarby ramsor då…
  Var é galgarna var é galgarna? Galgarna från Solna…

  Pissa, pissa på, pissa på aik…

  Beatrice har bomull i BH:n, Beatrice har bomull i BH:n, Beatrice har bumull i BH:n.

  Andreas Alm, Andreas Alm du é en sopa du é en skam. För lite pengar så vek du ner dig som bara horor kan.

  Vi är här vi är här vi är Bajen militär, ge oss ett vapen så skjuter vi, Bajen militär!

  Vi ska våldta era horor, vi ska knulla era kor, dricka bärs,
  sätta kuken i en häst vråla bajen vi är bäst,
  och så runkar vi när Bajen tar poäng. Ja!!!…
  Vi ska…

  Gnaget saft och thailändska pojkar!

  Wheej
  Sopa, idiot, bonnjävel, Lee Baxter, Porrskådis, braxenpanka, knulla lik, HAMMARBYYY!!!!\”

Write a comment