En bättre fredag…

Startade morgonen med en vovvepromenad. Moyo är stor nu. Moyo är stark. På 4 månader har han blivit monstruös. Samtidigt en bebispojke med sälansikte som helst vill sitta i knät. Hur som helst är han så stor och stark att jag flög som en vante och sträckte nacken när han fick impulsen att jaga två kråkor som satt och kalasade på gamla pommes mitt i gatan.

Lämnade doggarna och drog ner på stan för att spela in Fyllepodden. I dag gästades vi av skådespelaren och kreatören Alexander Salzberger. Såg honom första gången för ett par år sedan när det gjordes en K Special om hans monolog Kicktorsken. En föreställning om en stökig uppväxt, om alkoholism, om våld, om att känna sig bortvald, om identitet, sökande och kraften att hitta sin väg. Sjukt fin film och sjukt fin föreställning som alldeles nyligen hade nypremiär på Stockholms Stadsteater. Kan avslöja att det blev en riktigt bra podd som kommer att sändas om ca 2 veckor.

Firade denna topprestation med att unna mig bakelselunch på Vetekatten. En chokladbudapest med hallongrädde. My God va mysigt det är på Vetekatten. Älskar kondiskänslan.

Hem hämta ensamtränade vovvar och ut till stallet. Alltså våren! Hallå vad jag älskar att du är här! Tranor. Sol. Svanar. Knoppar och rovfåglar i par. Mockade 4 boxar, packade åtta hönät, fyllde två dunkar vatten och ägnade en timme åt att avlägsna Ninnas ”lermask”. Vid sådana här tillfällen vore det skönt att inte omfamna den naturliga hästhållningen fullt ut. Ett täcke hade varit praktiskt. Belöningen kom ändå sen: en skymmningsritt längs det gamla flygfältet.

Nu nybadad, nyhårinpackad i soffa framför brasa mätt på tacos och choklad.

Fin fucking fredag.

  

Write a comment